Städa med miljövänliga produkter

Alla behöver vi städa våra hem med jämna mellanrum, och när vi gör det tenderar vi att använda allehanda rengöringsprodukter som inte alltid är så miljövänliga. Detta gäller både innehållet i förpackningen samt förpackningen själv, som ofta slängs hipp som happ och hamnar i hav och sjöar där de gör stor skada. Vad som också blivit känt är att många av rengöringsprodukterna som vi skurar våra hem med kan vara rentav skadliga för människan om vi andas in dem, kommer i kontakt med dem på huden och så vidare. Numera har det emellertid tagits fram betydligt fler miljövänliga produkter som är minst lika effektiva och som dessutom värnar om miljö och människa på ett bättre sätt.

Försäkra dig om att städföretag använder miljövänliga produkter

Det kan komma tillfällen i livet då du helt inte har tid att stå på alla fyra och skura golvet själv. Detta kan exempelvis vara aktuellt när du flyttar eller när du anlitar företag för kontorsstädning på regelbunden basis. Dock ska du alltid ställa frågan när du bokar Flyttstädning Bromma eller var du nu befinner dig, samt när ditt företag anlitar städhjälp av olika slag – huruvida de använder miljövänliga och allergisäkrade produkter som skonar din familj, dig själv eller din personal. Tänk på att det är du som står för kalaset och att du har rätt att begära en klimatsmart proffshjälp.

Städning utan giftiga substanser

Om du vill införskaffa ekologiska och miljövänliga städprodukter, är nätet din bästa källa. Där finns inte bara rengöringsmedel för badrum, kök och fönster i alla de former, utan också tillbehör som skurtrasor, tvättsvampar och liknande. Du kan också välja att bli 100% ekologisk och till och med välja förpackningar som går att återvinna. Om du inte riktigt har förtroende för produkternas tillverkare och hellre vill göra egna rengöringsmedel finns flera husmorstips att ta till sig.

Bikarbonat och ättika – städarens bästa vänner

Det finns massor av fläckar som kan avlägsnas med så enkla medel som bikarbonat och vanlig ättika eller vinäger. Dessutom tar dessa två produkter även bort otäcka lukter som kan ha uppkommit i samband med fläckarna. Bikarbonat är inte bara bra till städhjälp utan är också skonsam mot magen och återställer ph-balansen.

Vid mattfläckar kan du blanda vatten och ättika i en sprayflaska och sprayar på fläcken. Du blöter sedan med en handduk när det har fått verka lite. Det är sannolikt att du får göra om momentet en eller ett par gånger innan fläcken är puts väck. Ättika är även bra när du ska göra rent köksredskap som kaffebryggare och liknande. Ska du rengöra ugn och gamla bestick kan du blanda i lite bikarbonat för att boosta effekten. Även kastruller och stekpannor mår bra av bikarbonat.