Skönhetsvård som är bra för miljö och hälsa

Hud- och skönhetsprodukter är något som vi alla förbrukar i stor skala och det är vanligt att man använder detta så gott som varje dag. Att köpa hud- och skönhetsprodukter som är nedbrytbara och fria från skadliga ämnen, är bra både för miljön och hälsan. Genom att köpa miljövänliga produkter tar man ett ansvar för miljön och man kan också göra egen hudvård från saker man har i hemmet!

Miljövänliga hudprodukter och smart radonsanering

I dagens detaljhandel kan man få tag på giftfria flaskor i bioplast och återvinningsbart material med hudvänligt innehåll. Man kan göra många miljövänliga åtgärder för hållbar skönhet genom att till exempel sopsortera i badrummet, och använda återvinningsbara engångsprodukter till den dagliga skönhetsrutinen. Att tänka på både miljö och hälsa är viktigt och då ska man även se över hemmiljön! Många hus och lägenheter kan ha giftigt radon i golv, väggar och tak. Då ska man se till att anlita professionell personal som kan utföra en grundlig och prefekt radonsanering för ett säkrare hem! Innan en grundlig radonsanering utförs ingår en ordentlig genomgång och kontroll av eventuell radonspridning. När man får en radonsanering kan man även passa på att få en bättre ventilation med en optimal och hälsosam inomhusluft!

Hållbar skönhet för miljön

Det finns många bra tips hur man väljer hållbara skönhetsprodukter som ska stå i badrumshyllan. Det många kanske inte känner till, är att många skönhetsprodukter klassas som miljöfarliga och inte ska slängas i vanliga soporna. Butikskedjan Kicks har hakat på miljötänket och där kan man lämna in sina förbrukade miljöfarliga rester från smink och förpackningar. Det är dock bättre i längden att köpa smink och hudvård som är godkänt för hållbarhet. Det finns många bra tillverkare av smink för hållbar miljö som man kan välja om man vill vara säker på både förpackning och innehåll. Även inom tillverkningen av parfym har franska Lancôme tagit steget längre. På utvalda platser av olika stora varuhus, som till exempel Åhléns city i Stockholm, finns det speciella Lancôme-diskar där man kan få sin parfym återfylld när den är slut.

När man väljer hållbara och ekologiska produkter inom skönhet, är det viktigt att kontrollera så att tillverkaren följer ledet i hela hållbarhetskedjan. Då är det bra med tips för allt om ekologisk skönhet och vilka tillverkare som verkligen följer reglerna. En hållbar produkt ska för hälsans skull inte innehålla parabener och andra skadliga ämnen, ha en återvinningsbar förpackning med godkänd märkning, samt att tillverkaren ska ha tänkt på en miljövänlig process inom transport och tillverkningsprocess. Vill man ha helt naturlig skönhetsvård kan man även använda sig av naturliga råvaror i hemmet! Det kan vara genom att göra masker av havre och honung, använda kallpressad naturlig kokosolja på huden, eller smörja in huden med olivolja. Det finns många bra skönhetsrecept med naturliga råvaror som man kan använda sig av för en helt naturlig skönhet!