Klimatsmart vardag

Världens befolkning måste lära sig att leva mer miljövänlig och klimatsmart. Det handlar inte bara om att flyga mindre, utan att förändra vår vardag. Men det behöver inte vara så svårt! Här kommer några tips till dig som vill inspireras till ett mer miljövänligt liv.

Se över ditt hem

Vare sig du bor i lägenhet eller i hus finns det saker som du kan göra för att leva mer klimatsmart. Så kallade Smarta hem produkter hjälper dig att få en god överblick över dina förbrukningsvanor. Ofta beskriver man ett smart hem som ett som har teknik som på olika sätt hjälper till att göra vardagen enklare. Men det är även ett jättebra hjälpmedel för att leva mer klimatsmart! Genom dessa produkter kan du till exempel mäta din elförbrukning, men också mäta både inne- och utomhustemperatur och luftfuktighet.

Åk kollektivt eller cykla och gå till jobbet

Många väljer att åka bil till jobbet eller skolan, men ett mer miljövänligt alternativ är att åka kollektivt eller att cykla eller gå till jobbet. Det är dessutom ofta mycket billigare än att ta bilen, och ett mer hälsosamt alternativ om du väljer att cykla eller gå.

Ät mer vegetariskt

Att äta mer vegetariskt och mindre kött är väldigt bra för miljön. Ofta är det dessutom bra för plånboken och din hälsa att minska på köttet! Se till att äta mer vegetariska mål i hemmet. Även om du inte är van vid att laga vegetarisk mat finns det idag många olika kokböcker eller hemsidor och sociala medier som ger massvis med inspiration.

Flyg mindre

Pendlar du till en annan stad för möten? Då är det kanske dags att börja ta tåget istället för att flyga. Starta med att ta flyget ena vägen, och tåget tillbaka. Snart vänjer du dig och börjar uppskatta tiden på tåget istället för det hektiska flyget!